2009/01/22

Vicent Martí, agricultor d'Alboraia condemnat per fer-li front al Pla Urbanístic

Vicent Martí és un agricultor ecològic d'Alboraia i activista per la terra i el territori des de fa més de 30 anys. Ell, junt a d'altres llauradors i membres de diferents moviments socials, han protagonitzat les darreres lluites per defensar i salvar l'horta valenciana de les garres de l'urbanisme salvatge i depredador instigat per les institucions i poders econòmics valencians i espanyols. Alhora, s'ha caracteritzat sempre com un pioner de la producció directa de verdures conreades de manera tradicional i natural, buscant sempre que les persones estiguen per damunt del consum i els diners i que tothom sàpiga que és el que està menjant i d'on prové.

Ara, la repressió vol colpejar-lo per intentar aturar la seua incansable lluita per l'horta, per la terra i les persones que ací l'habitem.

Desprès de les protestes contra el pla urbanístic d'Alboraia (que preveia construir un gran centre comercial provocant la destrucció de gran part dels terrenys d'horta del poble), i aprofitant la participació de la Plataforma Salvem l'horta d'Alboraia en el ple municipal on havia de tractar-se l'anomenat pla, Vicent Martí i 4 membres més de la Plataforma van ser denunciats per part de l'Ajuntament acusats d'alteració de l'ordre públic (amb penes de més de 6000€ per cadasqú d'ells). La realitat és que a aquell Ple, celebrat el desembre del 2005, l'única acció consistí en desplegar una pancarta denunciant el cas (sense cap tipus d'aldarulls ni problemes), cosa que demostra que, de nou, l'únic que s'està buscant és un "cap de turc" a qui fer pagar per tota la mobilització realitzada a Alboraia. I, per això, qui millor que un dels membres més actius i visibles del moviments de defensa de l'horta valenciana.

Desprès de més de 3 anys, Vicent Martí i la resta d'encausats han estat citats aquest divendres a les 10'30 hores per jutjar-los i condemnar-los sense raó.

Per això, des dels companys, amics, centres socials, moviments de lluita per l'horta... hem volgut convocar-vos a tothom perquè anem a recolzar-lo i, així, demostrar al jutge que els 5 processats no son més que unes víctimes d'un sistema injust i que quan toquen a un ens toquen a tots i totes. No els deixem sols, que les nostres mans els agafen ben fort i mostrem-lis el nostre alé en aquests moments.

Defensar l'horta no és cap delicte!

CONCENTRACIÓ

Absolució de Vicent Martí

Data: Divendres 23 de gener, 10:00 hores

Lloc: Ciutat de la Justícia de ValènciaVicent Martí és sens dubte un dels pioners de l'agricultura biològica a l'Horta de València. Com a ell li agrada dir, no fa sinó l'agricultura que feia son pare i el seu avi dels que va aprendre el ofici. Ell fa simplement agri-cultura com també li agrada dir.
El resultat del seu meticulós treball el podeu examinar al contingut de les seues caixes de verdura preparada que ven setmanalment.
Tot verdura de temporada sense verins químics amb unes qualitats organolèptiques difícils de superar i un preu molt competitiu. A més, d'una frescor inigualable, donat que el 90% dels productes té menys de 48h des de la collita.

 • on: l'unic que cal fer és anar a replegar la caixeta a la seua alqueria d'Alboraia.
 • com: És imprescindible fer-li la reserva com a mínim amb 48h d'antelació per que puga planificar la feina, al telèfon:
  • 96 185 6919
  • o bé: 619 111 611Levante 6-5-2006

S. C., Valencia

El agricultor de Alboraia, Vicent Martí, y la empresa Herbes del Molí de Alcosser (Alicante) han sido galardonados con los premios al mejor productor ecológico de España y a la mejor firma exportadora de este tipo de cultivos, respectivamente, en la segunda edición de los premios Ecogourmets, que este año cuentan con 12 modalidades. La ministra de Medio Ambiente, Cristina Narbona, y la directora general de la Fundación Biodiversidad, María Artola, entregarán los galardones el próximo miércoles, 10 de mayo, en el marco de la celebración del XX Salón Internacional del Gourmet.

El caso de Vicent Martí constituye un ejemplo de dedicación a la agricultura en un medio cada vez más hostil, como es l´Horta de Valencia, asediada por la presión inmobiliaria y los precios tentadores que se ofrecen por las tierras de unos cultivos cuya rentabilidad está en entredicho. Vicent Martí, cuya trayectoria personal y profesional desveló en un extenso reportaje Levante-EMV el 17 de octubre de 2004, no sólo ha resistido ejerciendo como agricultor profesional, sino que además lo ha hecho apostando por una disciplina especialmente complicada y exigente: la llamada agricultura ecológica, es decir, aquella que renuncia al uso de productos químicos de síntesis.

Hace un par de años, Vicent Martí puso en marcha, junto a un reducido grupo de agricultores de la zona de Alboraia, un original proyecto consistente en un sistema de venta directa al público de las verduras ecológicas que cultivan en sus propios huertos. Poco a poco, Martí ha ido logrando consolidar su atrevido plantamiento comercial y ahora cuenta con una clientela fiel que se sienta atraída por la calidad de unos productos frescos de temporada completamente naturales y limpios de residuos químicos. Su perseverancia se ha visto recompensada con el reconocimiento que supone la obtención de este premio.

1 comentario:

 1. vicent, ens cuides cada setmana amb les teves 'caixetes' ànims no estas sol.
  aquesta inculpacio demostra qui esta de part de l'horta...
  no et preocupes si hi ha q pagar posarem un POT i entre tots farem front a la sentència.
  un beset

  ResponderEliminar