2008/09/25

«Para ejemplo Paracuellos»

«Para ejemplo Paracuellos» frase feta que s'utilitza quan una persona sempre fica el mateix exemple per a explicar una cosa.

Quan algú d'esquerres explica alguna burrada feta pel bàndol nacional, sempre ix algú de dretes reclamant la matança de Paracuellos... Acabarem pensant que el bàndol republicà solament feu eixa atrocitat!

Durant la Guerra Civil Espanyola es va produir una matança de presoners franquistes als voltants de Paracuellos de Jarama, al terme de Torrejón de Ardoz.

Fou aprofitant el trasllat dels presoners de Madrid, entre novembre i desembre de 1936, entre 2000 i 5000 presoners -mai s'ha sabut el nombre exacte- foren assassinats, entre ells militars, falangistes, religiosos, militants que havien participat o simplement defensat la revolta franquista. Fou un grup important de gent condemnats sense cap garantia legal i afusellats per les milícies obreres.

Un dels caps d'aleshores era Santiago Carrillo, però ell sempre a lamentat: «me hubiera gustado que la Republica en aquel momento hubiera estado mejor organizada para haber podido parar aquella matanza». Encara que Ricardo de la Cierva sempre ha afirmat que menteix.

Podem simpatitzar en unes ideologies o altres, podem seguir uns principis o altres, però el que és irrefutable és que durant la guerra cap front és bo, tots són roïns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario