2010/06/07

Alfonso Rus, ha de presentar-se avui a la justícia per haver insultat als professors valencians

Alfonso Rus, el mateix individu que mesos enrere veiem per la televisió, com a l'entrar en una sala d'ordinadors d'una escoleta, utilitzava el ratolí com si d'un comandament a distància es tractara. Eixa és la imatge de la saviesa, del prohom valencià que ens governa i aspira arribar més lluny en política. Quina vergonya!

El batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus ha de presentar-se avui a la justícia per haver insultat els professors valencians, ara fa poc més d'un any. Si el judici oral estima la denúncia presentada per l'Escola Valenciana i la Intersidical Valenciana (STEPV), Rus pot ser penat amb una multa de deu a vint dies per injúries. Les dues parts acusadores esperen que el judici acrediti l'actitud 'intolerable' de Rus i que serveixi per depurar responsabilitats.

El jutjat de primera instància número 2 de Xàtiva ha de valorar si Rus va cometre un delicte d'injúries tractant de 'gilipolles' i 'poca-vergonyes' els professors que fan servir termes com ara 'gairebé' i 'aleshores'.

En un acte del PP Rus va dir, a més a més, que 'rematarien' tots els qui posaven o volien posar la foto del conseller Font de Mora de cap per avall, en una clara al·lusió als membres d'Escola Valenciana que es van concentrar a Xàtiva el 25 d'abril de 2009 contra de la política educativa del govern Camps.

El president de la Diputació de València va mirar d'evitar el judici, però, encara que va demanar perdó en un recurs i va dir que tan solament es referia a tres docents i no pas a tots, els recursos li van ser denegats.

Un canvi d'actitud, segons Marc Candel, membre de STEPV, que 'no l'eximeix ni l'exculpa de la falta comesa, perquè és inacceptable que un càrrec polític insulti i amenaci els valenciano-parlants, el conjunt dels professors i la societat valenciana'. Per això, si guanyen el judici, demanaran el cessament immediat d'Alfonso Rus de president de la Diputació i la dimissió de batlle de Xàtiva. 'El cas és encara més greu perquè cap representant del govern valencià ni membre del Partit Popular no ha desautoritzat Rus, ni el partit ha estudiat l'obertura d'un expedient intern.'

Aquesta no és pas la primera vegada que el batlle de Xàtiva recorre a l'insult com a argument. L'any 2005, per exemple, quan l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar el dictamen que ratificava la unitat lingüística del català, va acusar els acadèmics de 'prostituir-se' i els va convidar a anar-se'n al Principat. Més recentment, també ha estat molt criticat per haver censurat una exposició fotogràfica al MuVIM i d'haver nomenat un batlle del PP després de la dimissió de Romà de la Calle.

No hay comentarios:

Publicar un comentario