2010/06/08

Perquè se'ns està censurant TV3... és molt evident:

Els valencians vivim sota un govern autoritari que tracta els seus conciutadans com si fossin borregos. Prova d'açò és la seua televisió autonòmica, Radio Televisió Valenciana, que per cert: deu més de 1200 milions d'euros, despesa injustificable veient la precària programació que s'emet per aquest canal.

Hem de referir-nos, obligatòriament, als informatius de la cadena que són una mena de pamflets publicitaris que giren entorn les festes regionals i l'exaltació dels dirigents polítics, amb visions tan inversemblants, sensacionalistes i tan poc contrastades, que dona la impressió que el que no saben o el que no els interessa, directament, s'ho inventen i, que de repetir tantes voltes la mateixa mentida acaben fent-la creïble.

Per a molts valencians, TV3 és la cadena autonòmica que voldríem tenir a casa nostra. L'afer normalitzador de la cadena converteix el temps d'oci cara la caixa tonta en una forma de distracció on s'usa la pròpia llengua i on es tracten temes transversals que estan a l'ordre del dia. La única forma d'enterar-nos del que s'ha parlat als debats de les Corts Valencianes més polèmics és mitjançant els informatius de TV3, on no ens ho conten, directament, ens mostren el que ha dit cadascú i que l'espectador traga les seues pròpies conclusions... Solament per la forma que cuiden el que es seu, donant feina a la seua gent, ja és envejable.

A TV3 se la pot criticar per moltes coses i, la seua tasca és molt millorable, però la diferència amb Canal 9 és tan gran que ja voldríem una televisió semblant a la dels nostres veïns.

Per tot açò, hom creu que TV3 s'ha convertit en un perill per a la sobirania dictatorial valenciana. El fet de privar als valencians d'aquesta font d'informació els convé perquè així poden exercir més còmodament la seua manipulació.

Tenint en compte que hores d'ara s'estan tractant temes molt polèmics: la implicació del president valencià en el cas de corrupció -Gürtel, la força bruta amb la que s'està portant el tema del Cabanyal, el gran problema de finançament de l'Equip de Futbol per excel·lència... a més del descontrol, la corrupció i la prepotència cada volta més difícil d'amagar d'alguns dels representants polítics: Alfonso Rus (un autèntic insult a l'intel·lecte), Rita Barbera (cada volta més sobirana), el propi Camps (patètic repetint una i altra volta les mateixes mentides que ja han segut destapades), Juan Cotino (que quadruplica la fortuna de la seua família en un sospir), l'etern agraciat per la loteria: Carlos Fabra... són tantes coses que amagar!

CONCENTRACIÓ CONVOCADA A MORELLA CONTRA EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DE TV3

La concentració convocada ahir a Morella contra el tancament del repetidor de TV3 a la comarca dels Ports va aplegar més de tres-cents participants a la plaça de l’Ajuntament. Ahir s'acabava el termini que havia donat el Consell al consistori perquè desconnectés el repetidor que hi ha al municipi. L'ordre va arribar per carta el 3 de juny i el batlle de Morella, Ximo Puig, considera que és 'insòlita, autoritària i incomprensible'. L'ajuntament va tancar ahir a la tarda el repetidor.

L'acte, organitzat pel Centre d'Estudis dels Ports i el PSPV de Morella, va ser secundat per una trentena d'associacions de la comarca i rodalia. Els assistents van guardar un minut de silenci per aquest 'atemptat a la llibertat d'expressió' i van llegir manifestos de repulsa a la decisió del Consell. Ahir expirava el termini donat per la Generalitat Valenciana per a tancar el repetidor de Morella, propietat del consistori, sota amenaça d'una multa de 500.000 euros a un milió.

Pel batlle, Ximo Puig, el tancament 'no s'ajusta a la manera moderna d'entendre la comunicació, perquè en un món global, la cosa raonable és que cada ciutadà tinga la llibertat d'elegir els continguts que vol consumir; aquesta mesura demostra de quina manera entén la vida i la democràcia el govern valencià'.

El Consell també va obligar a tancar el repetidor de TV3 a l'Ajuntament de Catí (Alt Maestrat), que finalment s'hi va avenir.

El Centre d'Estudis dels Ports va emetre un comunicat en què manifesta 'la més enèrgica condemna, repulsa i fàstic per l’ordre de la Generalitat'. El cap de setmana vinent, coincidint amb la festa de la Taula de la Sènia, s'aprofitarà l'avinentesa per reivindicar la recepció de TV3 a la comarca i a tot el País Valencià amb un seguit d'accions.

Aquest intent de tancament coincideix pràcticament amb el final de la campanya d'Acció Cultural del País Valencià en favor de la iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres que ha de permetre, si és aprovada pel congrés espanyol, la lliure recepció de tots els canals públics de ràdio i televisió en català, sense cap entrebanc jurídic. El ple municipal de Morella va aprovar per unanimitat el mes d'octubre passat una moció de suport a la ILP.

Fonts: Vilaweb: http://www.vilaweb.cat | Televisions sense fronteres: http://www.televisiosensefronteres.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario