2010/06/02

Mònica Oltra compareix al TSJCV per resistència a l'autoritat en un desallotjament del Cabanyal

Mònica Oltra, diputada de Compromís i membre d’Iniciativa del Poble Valencià (IPV), compareix avui al matí a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) acusada de resistència a l'autoritat en el desallotjament del Cabanyal del 6 d'abril. Oltra ha dit, poques hores abans de declarar, que aquesta denúncia de la policia local no la farà callar i que tornarà a defensar el barri del Cabanyal cada vegada que hi enviïn les màquines per tirar a terra una casa. Els seus defensors han convocat una concentració per a donar-li suport davant el Palau de Justícia, seu del TSJCV, que es farà a dos quarts d'onze del matí.

Mònica Oltra diu que si l'han d'encausar 'per haver protestat i defensat els veïns del Cabanyal, perquè no n'aterrin les cases o perquè la batllessa de València no pugui emprendre la barbaritat de destruir el patrimoni històric, que ho facen', però que ella tornarà al costat dels veïns 'cada vegada que les màquines entren al barri il·legalment i il·legítimament per fer fora la gent de sa casa'.

El Tribunal Superior va obrir aquesta investigació contra Oltra després de declarar-se competent per a resoldre la denúncia presentada per l'intendent general en cap del districte marítim de la policia de València.

Compromís espera que aquesta no reeixexi, alhora que qualifica de vergonyosa l'acusació sobre Oltra i diu que l'únic condemnable dels fets ocorreguts a principis d’abril és la brutalitat policíaca amb què es van desallotjar els manifestants del Cabanyal.

La coalició critica, en un comunicat, 'la utilització de la Policia Local amb fins partidistes', perquè creu que Oltra i la resta de denunciats pel cos policíac només van defensar de manera pacífica la legalitat. Així ho va avalar, després que fossin enderrocades les primeres cases, el Tribunal Constitucional (TC), que va obligar l'Ajuntament de València a paralitzar l'execució del pla especial del Cabanyal.

D'una altra banda, la plataforma veïnal Salvem el Cabanyal denuncia que, per respondre a aquesta paralització, l'ajuntament ha suspès totes les llicències d'obres i de noves activitats al barri, malgrat el perjudici econòmic que això està comportant. Segons diuen, aquesta seria l'estratègia de l'alcadessa Rita Barberà fins que el TC resolgui el recurs del govern espanyol contra el pla urbanístic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario