2008/10/16

Education for the citizenship

Del Blog de Julio Navarro:
Education for the citizenship. The battle

M'ha sortit així, en anglès, que els valencians som molt nostres, i si toca parlar anglès, el malparlem, què us havíeu cregut! Així que passaré a contar les coses que es veuen per aquest país. Anit ha estat nit de tancades en més de 300 dels 362 instituts valencians, i aquesta tarda, a les set, hi hauran concentracions a les tres capitals del Regne.

Mentrestant, a hores d'ara, continua el debat parlamentari sobre la collonada aquesta d'explicar EpC en anglès, debat del que casualment s'ha absentat (d'absència, no d'absenta, no siau mal pensats, que us conec) el forense Font de Mora, nomenat pel molt honorable Ppaquita la CamPpestre, com a conseller de la cosa aquesta... (Educació, crec que es diu)

* * *

I és que en aquest país han pres aquesta matèria: «com una forma de adoctrinamiento soviético», com si no fes falta una miqueta més de coneixement de les normes socials bàsiques...

O és que el fracàs escolar, la falta de civisme i el descens del nivell de coneixements no és prova de que alguna cosa està fallant? Vivim un moment en que molts pares no es poden fer càrrec dels seus fills. Parelles divorciades o pares amb complexes jornades laborals no tenen temps ni ganes d'educar als seus fills, així que deixen esta tasca als professors. Són estos que no poden anar més enllà de les ensenyances transversals que imparteixen en les seues assignatures, per això, trobe que és molt bona idea conformar una matèria obligatòria que va més enllà de l'antiga "ètica" -recordem que hi havia que decidir entre ètica i religió- i ensenye als alumnes els comportaments bàsics, els capacite per a raonar i decidir per iniciativa pròpia com actuar en esta vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario