2008/10/09

País Valencià Vs. Comunidad Valenciana

Uno. El pueblo valenciano, históricamente organizado como Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma, dentro de la indisoluble unidad de la nación española, como expresión de su identidad histórica y en el ejercicio del derecho de autogobierno que la Constitución reconoce a toda nacionalidad, con la denominación de Comunidad Valenciana.

Eeeeeuuuh!

Jo vaig nàixer al País Valencià, comencí l'escola al País Valencià i ara volen traslladar-me a una Comunidad qualsevol. Perquè "comunitats autonòmes" són totes però "país", amb la seua llengua, cultura, història i entitat amb les seues diferències... pareix que de països no interessa que hi hagen en un mateix estat.

I mira que en la diversitat està l'enrriquiment cultural!

Cap a 1975 la gent no tenia massa clar que era una autonomia, però els polítics, tant de dretes com d'esquerres, nomenaven a eixa futura autonomia: "País Valencià". En abril de 1978, el Consell Preautonòmic del País Valencià de Josep Lluís Albinyana, va adoptar la històrica senyera del Regne de València, les quatre barres dels reis d ́Aragó, amb l ́escut del rei Pere el Cerimoniós al bell mig com a senyera oficial i es va hissar al costat de l ́espanyola a l ́Ajuntament de València. Era el moment de negociar la redacció de l ́Estatut d ́Autonomia i la dreta va arribar-hi defensant la senyera de la ciutat de València com a bandera del País Valencià i el nom de Regne de València per al nostre país. L ́esquerra defensava la senyera històrica dels valencians, les quatre barres roges sobre fons daurat i el nom emprat fins al moment de País Valencià.

Una vegada redactat l'Estatut d'Autonomia, l'esquerra acceptà la senyera de la ciutat de valència com a bandera de tot el territori autonòmic -resumint: amb el blau- i la dreta la denominació de País Valencià, s'arribà a un consens després de tanta crispació.

El cas és que l'Estatut al ser una llei orgànica, s'ha d'aprovar després a les Corts Espanyoles, allí la dreta en majoria, es negà i creà de nou el conflicte, ja que una volta havia entrat al congrés soles hi havia un espai molt menut per fer esmenes, el Sr. Emilio Attard -d'UCD- se li ocorrí allò de Comunitat Valenciana: «esa imbecilidad de Comunidad Valenciana me la inventé yo», va dir el Sr. Attard en una entrevista a la revista El Temps.


La Senyera, fixeu-vos bé perquè en el moment que ens pillen descuidats li cusen el blau... «pero si siempre ha sido así»

Font: del roig al blau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario