2008/06/05

Biografia de Joan Lerma

Pólític valencià, primer president de la Generalitat Valenciana de la nova etapa autonòmica. Així mateix fou secretari general del PSPV-PSOE des de 1979 fins l'any 1997.

Va nàixer a València, el 15 de juliol de 1951. Estudià ciències econòmiques i empresarials a la Universitat de València. Durant el congrés extraordinari dels socialistes valencians realitzat l'any 1979 va ser nomenat secretari general del partit, substituint Joan Pastor. Fou escollit diputat al Congrés de Diputats en les eleccions generals de 1979, sent novament escollit en les eleccions de 1982, i va formar part del primer consell preautonòmic valencià, sota la presidència de Josep Lluís Albiñana.

El 1983 abandonà el Congrés per esdevenir diputat al Parlament del País Valencià, sent Lerma el cap de cartell dels socialistes i esdevenint el president de la Generalitat Valenciana, càrrec que ostentà fins el 1995, moment en el qual la presidència del País Valencià passà a mans del Partit Popular.

El 3 de juliol de 1995 fou nomenat Ministre d'Administracions Públiques per part de Felipe González, càrrec que ocupà fins al final de la V legislatura al Congrés. Aquell mateix any fou designat senador al Senat en representació de la seva comunitat autònoma, sent reescollit en l'any 1999 i en les eleccions de 2004, esdevenint portaveu del PSOE al Senat. Abandonà el seu escó a la cambra alta el juliol de 2007.

A partir del 18 d'octubre de 2007, actuà com a president de la comissió gestora de la Secretaria General del PSPV-PSOE arran de la dimissió de Joan Ignasi Pla.

http://joanlerma.org/

No hay comentarios:

Publicar un comentario