2008/06/24

L’Ajuntament d’Elx multa amb 300 euros un veí per pintar d’un mural commemoratiu del 25 d’abril

dimarts, 24 juny de 2008

Un cop més, un ajuntament fa ús de les ordenances municipals per reprimir l’activitat de les organitzacions independentistes. En aquest cas, ha estat un militant de Maulets, contra qui, l’Ajuntament de la capital del Baix Vinalopó, ha iniciat un procediment sancionador per haver realitzat un mural, el dia 24 d’abril, amb lema “1707-2008: Ocupades però no vençudes” sota el pont de la Generalitat.

Aquest, però, no és l’únic intent del govern ilicità, a mans del PSOE, de silenciar, reprimir i criminalitzar l’activitat de l’organització de joves en els darrers mesos: l’assetjament policial durant un acte de solidaritat amb els companys d’Alacant Enric i Robe, condemnats per acció de denúncia de l’especulació, i la prohibició de la 3ª botifarrada contra la constitució espanyola, en són mostres del talant amb què es governa aquesta ciutat. Des d’Alerta Solidària, denunciem aquesta dinàmica, iniciada per alguns ajuntaments dels Països Catalans, que fa de les ordenances municipals un arma amb la qual ofegar econòmicament els moviments socials, per impedir que continuen posen en evidència les conseqüències del sistema polític-econòmic que ens imposen, i del qual treuen quantiosos beneficis els polítics professionals instal·lats a les institucions que ens governen.

A continuació, adjuntem el comunicat de l’Assemblea de Maulets d’Elx.

“300 euros per un mural? Democràcia on?

Des de l'Assemblea d'Elx de Maulets rebutgem la multa de 300 € que ens imposa l'Ajuntament, format per PsoE i Compromís per Elx (coalició d'Inciativa i Bloc), per haver fet un mural commemoratiu la diada del 25 d'Abril.

Anunciem que hem recorregut aquesta sanció política, que només s'entén com un pas més en l'estratègia dels partits que s'autoanomenen "progressites" d'aturar els moviments socials mitjançant repressió i criminalització.

Concretament, assenyalem al regidor José Manuel Sánchez Asencio, qui signa com a responsable directe la resolució de la sanció administrativa. Hem de recordar que aquesta no és la primera vegada que patim els seus abusos i coaccions: l'intent de censura de l'acte antirrepressiu de solidaritat amb els joves alacantins Enric i Robe o la denegació del permís corresponent per poder celebrar la 3a Botifarrada contra la constitució, foren perpetrats per aquest mateix individu en estreta colaboració amb la policia local.

(...)

Font: Alerta Solidaria

No hay comentarios:

Publicar un comentario