2008/11/27

Atacs terroristes a Bombai

Dijous, 27 de novembre del 2008: Set llocs estratègics de la capital financera índia han estat escenari de tiroteigs i explosions Un alt comandament militar ha confirmat avui que un pakistanès ha estat detingut i ha apuntat que la resta de terroristes implicats “semblen ser pakistanesos”.

Segons les darreres dades, aquesta passada nit han mort 125 persones i 330 han resultat ferides. Dels morts, 97 són civils indis, 14 policies i 8 estrangers, segons una font de la policia de Bombai, consultada telefònicament. Entre els ferits hi ha 269 indis, 22 estrangers i 24 agents.

El cap del Govern regional, Vilasrao Deshmukh, ha reconegut que la situació és “greu” i encara no està sota control, pel que s'ha declarat el toc de queda en el centre de la ciutat. Diversos vídeos de seguretat han captat imatges d'alguns agressors -joves vestits amb samarretes negres- i els primers tiroteigs, registrats ahir a la nit als hotels, en bars i restaurants i a l'estació de ferrocarril Victòria Terminus.

L'acció ha estat reivindicada per un grup islamista desconegut, Deccan Muyaidín, encara que de nom similar a altres organitzacions de l'òrbita d'Al Qaeda que ja havien perpetrat atacs en els últims mesos en altres llocs de l'Índia.

L'atemptat ha estat ja condemnat pels principals dirigents mundials i també per la tradicional potència rival, el Pakistan, el ministre d'Exteriors del qual, Shah Mehmud Qureshi, es trobava de visita oficial a l'Índia.


Una delegació d'empresaris acompanyats de la Presidenta de la Comunitat de Madrid, es trobaven a la ciutat durant l'assalt. La sortida d'Esperanza Aguirre del país ha generat una certa polèmica, en la mesura que la seva comitiva no l'ha acompanyat en el viatge. Algunes veus han assenyalat que hagués estat més convenient que la presidenta madrilenya es quedés al país, fins assegurar-se que tota la representació del govern autonòmic tornés amb ella. En qualsevol cas, aquest migdia ha eixit un avió de la Força Aèria rumb a Bombai per rescatar als ciutadans de l’Estat que encara hi són.

No hay comentarios:

Publicar un comentario